Afgelopen dinsdag vielen we als nieuwe ouders van het wooninitiatief met onze neus in de boter doordat we direct al een mooie mijlpaal mee mochten vieren: de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen het bestuur van Covída en Thuisvester. 

 Smikkelend van heerlijke gebakjes waren we getuigen van de overhandiging van een baksteen, door Ferdy Benoist, aan Thuisvester die symbolisch als fundament dient voor een mooie samenwerking in de ontwikkeling van de woonvoorziening. “En niet alleen het bestuur en de toekomstige bewoners van Covída kijken hier reikhalzend naar uit” vertelde directeur vastgoed Ernst Damen van Thuisvester.    

“Een serieuze stap is nu gezet naar weer een mooi plan voor huisvesting van een bijzondere doelgroep binnen de gemeente Oosterhout waar de vraag naar/plannen voor nieuwbouw onverminderd door gaan.” Het was fijn om het enthousiasme te zien bij zowel Ingrid als Ferdy maar zeker ook bij de mensen van Thuisvester. Projectleider Gertjan te Hoonte en vastgoedspecialist bijzondere projecten, Bettine Roest, dragen net als de directeur het project een zeer warm hart toe. Dat ondanks de economisch onzekere tijden vandaag de dag toch zo’n mooie intentie beklonken werd geeft veel vertrouwen in het verdere proces. Het wachten is nu op de bestemmingsplanprocedure en dan maar hopen dat er in 2023 gestart kan worden met een hele mooie stap naar zelfstandigheid voor onze 16 jongeren die allen een mooie, levensbestendige “eigen” plek verdienen! 

 

Mireille, moeder van Daan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *